Google klantbeoordeling 4,6 / 5 (39)

Veelgestelde vragen waterbedden

Antwoord op de meestgestelde vragen over waterbedden en watermatrassen vindt u hier. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan zeker contact op.


Heeft een waterbed onderhoud nodig?

Ja, een waterbed moet minstens één keer per jaar een grote onderhoudsbeurt krijgen. Denk hierbij aan het toevoegen van conditioner, het ontluchten van het waterbed en het wassen van de tijk. Het watermatras en het beddengoed zal vaker schoongemaakt moeten worden.

Meer informatie
Moet ik een waterbed bijvullen?

Om het jaar zal er ongeveer 3-5 liter water condenseren uit uw waterbed. Dit gaat om een minimale hoeveelheid condens wat uw waterbed voor de rest niet zal schaden. Ook zal er op lange termijn bij een softside waterbed een verruiming van de foamranden plaatsvinden. Dit heeft als invloed dat de totale inhoud van een waterbed zal stijgen. Hierdoor zult u meer water moeten toevoegen, om het desgewenste optimale comfort te bereiken.

Meer informatie
Wat kost een waterbed aan stroom?

De kosten van het energievebruik zal per huishouden verschillen. Dit komt door een aantal factoren die hierbij van invloed zijn. In het algemeen zullen de kosten van één groot waterbed per jaar rond de €70 tot €150 bedragen. Als u op €150 per jaar uitkomt, dan betekent het dat uw waterbed erg veel aan het verwarmen is. Oorzaken kunnen zijn; dat uw kamer erg koud is of uw bed slecht geïsoleerd wordt. Wellicht zelfs een combinatie van beide.

Meer informatie
Mijn waterbed is lek, wat nu?

In de meeste gevallen kunt u uw waterbed simpelweg plakken bij een lekkage. Dit is afhankelijk van de staat waarin het vinyl van uw watermatras in verkeert. Is deze soepel, dan is uw watermatras in veel gevallen gemakkelijk te repareren met een plakset. Ben u alsnog onzeker over uw waterbed en de handelingen die eventueel verricht moeten worden, neemt u dan gerust contact met ons op.

Meer informatie
Wat is de levensduur van een waterbed of -matras?

Een watermatras gaat gemiddeld 10 jaar mee, maar het bed zelf kan met gemak 20 jaar meegaan. Een goed onderhoud kan de levensduur van uw waterbed aanzienlijk verbeteren.

Meer informatie
Hoe kan ik zelf een waterbed verhuizen?

Als u een waterbed wilt verplaatsen, dan is het sterk aan te raden om een waterpomp te gebruiken. De waterpomp zuigt de watermatrassen leeg tot ze vacuüm zijn. Wanneer ze vacuüm zijn, is er geen kans op fiberverschuiving. Fiberverschuiving in simpele woorden is dat het binnen werk, de matten, beginnen te schuiven. Als deze matten verschoven zijn, dan is dat niet meer te herstellen. Hier is wel kans op wanneer er nog weinig tot gedeeltelijk water in zit en u het matras optilt of opvouwt. Ook horen wij wel eens of de manier van opvouwen nog invloed heeft na het vacuüm trekken. Hier hoeft u zich geen zorgen om te maken. Als het watermatras is vacuüm getrokken, dan maakt de manier van opvouwen niet meer uit.

Meer informatie
Wat doe ik aan lucht in mijn waterbed?

Voor normaal onderhoud, heeft u een ontluchtingspompje om het lucht te extraheren. Het is normaal dat om de x-aantal tijd uw waterbed lucht zal hebben. Bij de één komt het vaker voor dan bij de ander. Ook verschilt de hoeveelheid lucht per bed. De oorzaak waardoor er lucht in uw waterbed zit, is te danken aan de micro-organismen, ook wel bacterieën. Hoe meer er in uw bed zitten, des te meer lucht zal worden gecreëerd. Onze waterbed conditioner matigt deze kolonie tot een minimum, waardoor u zo min mogelijk last zult hebben van overmatige luchtvorming. Mocht het wel zo zijn dat ze de kans gekregen hebben en uw lucht-problemen overmatig blijven volhouden, dan hebben wij hier een kuur voor. Deze kuur zal gegarandeerd minstens een half jaar alle bacterieën in stand houden - afhankelijk van uw huidige situatie - kan het uw probleem ook definitief oplossen.

Meer informatie
Mijn waterbed stinkt, wat nu?

De makkelijkste manier is om een anti-bacteriële behandeling samen met een geurneutralisator te gebruiken, dit zal in de meeste gevallen het probleem oplossen. Soms is het nodig het water één of twee keer te verversen. In extreme situaties moet uw watermatras vervangen worden. Het belangrijkst is om er snel bij te zijn!

Meer informatie
Is mijn vloer sterk genoeg voor een waterbed?

Ja, elke vloer kan een waterbed dragen. Als u zich afvraagt of uw houten vloer dit ook kan, dan is het antwoord alweer; ja. Het totale gewicht van een waterbed is ongeveer 450 kg. Dit getal is hoog, maar het wordt verdeeld over een groot oppervlak. Uitgerekend komt er een druk van 2kg op elke vierkante decimeter. Voor de vloer moet dit makkelijk te dragen zijn.

Meer informatie
Waarom een waterbed?

Ontspannen op water... het lijkt wel een droom. Stelt u zich eens voor: u drijft zo licht als een veertje op een zachte laag van comfortabel warm water dat u zó perfect ondersteunt dat u nauwelijks kunt voelen waar het uw lichaam raakt. En wanneer u beweegt volgt het water direct en geruisloos uw contouren zodat u in iedere houding altijd even comfortabel ligt. Langzaam komt u in een toestand van volledige rust en merkt u dat uw spieren langzaam ontspannen. De stress van de dag glijdt van u af en uw hele lichaam geeft zich over aan een lange, heilzame nachtrust. U bent totaal relaxed en slaapt dieper en beter dan ooit...

Meer informatie
Verhuizen jullie ook waterbedden?

Waterbedden demonteren, vervoeren en monteren is ook onze specialisatie. Wilt u een professional die uw waterbed behandelt, neemt u dan contact met ons op. U kunt altijd navragen naar een offerte; 050-311-38-34.

Meer informatie