Google klantbeoordeling 4,6 / 5 (39)

Een lek in uw waterbed herstellen

Een lek in uw waterbed kunt u in veel gevallen zelf repareren, vaak is het lek maar een klein gaatje waar water in kleine beetjes uitdruppelt. Een lek ontstaat meestal waneer een klein stukje vuil klem raakt tussen het watermatras en de rest van het waterbed en zo na verloop van tijd langzamerhand het watermatras beschadigd.


Soms kan het lek te groot zijn om te plakken of in de naden van het watermatras zitten. In dit geval kunt u beter contact opnemen zodat ons team van professionals u kan adviseren over de volgende stappen. Meestal heeft u een nieuw watermatras nodig.


Voor de reparatie van uw waterbed heeft u een plakset nodig. Het plakken zelf neemt meestal niet meer dan 10 minuten in beslag.


Het lek plakken

  1. Vind het lek in uw waterbed. Laat hiervoor het water in uw watermatras zitten. Probeer het watermatras wel zo droog mogelijk te krijgen.
  2. Veeg het gebied rondom het lek zo goed mogelijk droog en schoon.
  3. Breng herhaaldelijk de lijm in de plakset aan rondom het lek, totdat het lekken stopt. De lijm moet dus het lekken stoppen. Blaas de lijm steeds lichtjes droog.
  4. Plak het stukje vinyl uit de plakset over het lek.
  5. Plaats een doekje tussen het geplakte lek en de rest van het waterbed en laat deze 24 uur lang zitten. Dit voorkomt dat uw watermatras aan de rest van het waterbed gaat vastplakken.
  6. Wacht een paar uur voordat u naar bed gaat na het plakken van het lek.


Lekkage voorkomen

Het waterbed vrijhouden van stof en vuil is erg belangrijk voor het onderhoud van uw waterbed. Ook kunt u regelmatig een vinyl cleaner gebruiken om uw watermatras in optimale conditie te houden en u kunt zo de levensduur van uw watermatras aanzienlijk verlengen.


Als u naar aanleiding van dit artikel nog vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen.