Google klantbeoordeling 4,8 / 5

Topmatrassen

Waarom een topmatras?

Er zijn meerdere redenen waarom een topmatras voordelen biedt. Bijvoorbeeld door één groot topmatras te nemen, creëert u één groot bed zonder naad waar u tussen valt. Ook bespaart u de onderliggende matrassen waardoor het vervangen van uw bed weer een stuk makkelijker wordt. Met het vervangen hoeft u dus alleen een topmatras te vervangen, en u heeft praktisch weer een nieuw bed.

Verschillende materialen

In de topmatrassen zitten allerlei verschillende soorten materialen verwerkt. Zowel natuurlijke als synthethische delen komen hier in voor. Al deze materialen hebben invloed op het slapen, waardoor het bijvoorbeeld drukverlagend kan werken of nadruk kan leggen op goede ventilatie. Hierbij is het wel handig om u te laten voorlichten, zodat u ook uw eigen slaapprofiel kent en daarop kunt filteren wat wel en niet bij u past.


Katoen of synthetische hoezen

Over het algemeen zijn natuurlijke hoezen een stuk comfortabeler. Hierbij kunt u denken aan materialen zoals katoen en satijn. Deze hebben van nature een ademend profiel, waardoor het fris aanvoelt. Ook zijn deze materialen duurzaam, waardoor ze langer mee kunnen gaan. Synthetische vezels die in hoezen worden verwerkt zijn niet persé slecht, maar kunnen wel erg warm en klam aanvoelen. Zelfs als de kern van een topmatras een schuim of opbouw bevat dat uiterst ventilerend is, kan de hoes van een topmatras het geheel alsnog erg on-ventilerend maken.

Levensduur topmatrassen

Enigszins vanzelfsprekend maar wel benoemenswaardig; de dikte van topmatrassen bepaalt de levensduur enorm. Ongeacht van de kwaliteit van het schuim dat een bepaald comfort biedt, is de dikte te relateren aan hoe lang het product meegaat. U kunt u zelf het beste afvragen hoe lang u wilt dat het product meegaat, zonder er omkijken naar te hebben. Dit scheelt u eventueel tijd, moeite en nachtrust. Meer informatie over de levensduur van matrassen.