Google klantbeoordeling 4,6 / 5 (39)

Topmatrassen

Wat is een topmatras?

Een topdekmatras is een soort extra zacht matras bovenop het normale matras met een vergroot comfort en dus een betere nachtrust als resultaat. Ook kunnen met een topmatras naden weggewerkt worden om één groot matras te vormen wanneer u bijvoorbeeld twee kleine matrassen naast elkaar gebruikt op een tweepersoonsbed. Bovendien beschermt een topmatras het onderliggende matras en is het gemakkelijk te vervangen, waardoor het onderliggende matras langer meegaat.

Nut van een topmatras

Een topmatras wordt vooral gebruikt om het comfort te vergroten, het onderliggende matras te beschermen of om naden weg te werken. Verder is een topmatras veel lichter en dus makkelijker te onderhouden wanneer u bijvoorbeeld moeite heeft met uw normale, zware matras. Maar niet alle combinaties van topmatras en gewoon matras gaan goed samen en kunnen in sommige gevallen zelfs slechter liggen. Probeer de beoogde combinatie dus zeker eerst eens uit in de winkel. Ook zal een topmatras een te erg verouderd of beschadigd matras niet meer redden.

Soorten topmatrassen

Een topmatras kan uit allerlei verschillende soorten materialen bestaan, zowel natuurlijke als synthethische, die samenwerken voor een maximaal comfort en dus de perfecte nachtrust. Een topmatras kan bijvoorbeeld drukverlagend werken of juist een nadruk leggen op een goede ventilatie en vochtafvoer. Wij helpen u graag bij het kiezen van het topmatras dat het beste aansluit bij uw huidige bed en matras en die het beste overeenkomt met uw slaaphouding en -gewoonten. Uiteraard kunt u vrijblijvend verschillende combinaties bij ons in de winkel uitproberen of nu al eens een kijkje nemen in onze collectie.

Natuurlijke of synthetische hoezen

Natuurlijke hoezen voor topmatrassen van bijvoorbeeld katoen of satijn zijn over het algemeen het meest comfortabel. Deze materialen hebben van nature een ademend profiel waardoor ze altijd fris aanvoelen. Verder zijn deze materialen duurzamer en gaan ze dus langer mee. De synthethische vezels die in hoezen verwerkt worden kunnen soms erg warm en klam aanvoelen en kunnen zelfs een topmatras dat van zichzelf goed ventileert alsnog erg ondoorlaatbaar maken.

Levensduur topmatrassen

De levensduur van een topmatras wordt voornamelijk bepaald door de dikte van het topmatras. De invloed van de dikte van het topmatras op de levensduur is zelfs groter dan de kwaliteit van de gebruikte materialen. Het is dus maar net wat u zelf van uw topmatras verwacht. Koopt u een topmatras voor uw eigen comfort of om uw gewone matras te sparen en de levensduur van uw gewone matras te verlengen.