Google klantbeoordeling 4,6 / 5 (39)

Matrassen

HET PERFECTE MATRAS

Wat een goed of perfect matras kenmerkt, is vaak een drukverlagend matras. Dit houdt in dat het materiaal zich om de contouren van je lichaam vormt. Dit betekent dat een matras niet te stevig hoort te zijn, maar juist een beetje meeveert tot zekere hoogte. De schouders en heupen van mensen zijn vaak breder dan de rest van het lichaam. Dit zijn delen die extra weg moeten kunnen zakken in het product, anders ontstaan er zogenaamde drukpunten en krijg je afknellingen in de bloedbanen met daarbij ophopingen van afvalstoffen in je spieren. De ophopingen van afvalstoffen worden vaak gekenmerkt als stijfte in de spieren. Uiteindelijk verschilt het perfecte matras wel heel erg per persoon. Onder andere je gewicht, lengte, postuur en slaaphouding bepalen wat voor jou het beste matras is.


MATRASSEN MAATWERK

De matrassen die wij aanbieden komen voornamelijk uit Nederland, specifiek uit Friesland. De fabrikant waarmee wij werken kan vrijwel elke maat en vorm creëren. Het leuke hiervan is dat er heel veel mogelijkheden ontstaan omtrent speciale eisen qua slaapcomfort en duurzaamheid, met daarbij dat u geen astronomische prijsstijgingen hoeft te verwachten. Onze fabrikant werkt ook alleen met de beste schuimsoorten en pocketveren. Ook tijdens het productieprocess wordt niet bezuinigd. Dit zorgt ervoor dat gemiddelde matrassen vaak een levensduur hebben van minimaal 10 jaar.


POCKETVEREN EN HOEVEELHEDEN

Pocketveren worden in veel matrassen gebruikt. De veren worden ieder in een eigen hoesje verpakt en aan elkaar geschakeerd, wat zorgt voor een optimale gewichtsverdeling. Hoe kleiner de pocketveren individueel worden, hoe meer er er in een matras passen. Vaak zijn kleinere veren en daarbij hogere hoeveelheden veren per matras beter voor het ligcomfort. Meer veren kenmerkt ook een luxer matras. Let wel op dat meer niet altijd beter hoef te zijn voor iedereen! Wanneer de veren kleiner worden en de hoeveelheden per matras hoger, worden de veren ook zwakker. Voor mensen met gewichten die beginnen bij de 85kg of hoger, is het te adviseren om te oriënteren op matrassen die rond de 500 veren zitten en niet hoger. Wellicht ligt een matras met meer veren op het eerste gevoel wel goed, maar kan de optimale levensduur niet gewaardborgd.


SOORTEN SCHUIM

Er zijn allerlei soorten schuim verkrijgbaar in matrassen. De meest voorkomende schuimsoort is Koudschuim. Koudschuim heeft als eigenschap dat het een ventilerend product is, wat ervoor zorgt dat het koel blijft. Daarentegen is het vaak wel een product dat wat steviger is, dus gemiddeld minder drukverlagend. Als u naar een product zoekt dat het beste is in drukverlaging, ook wel een hoger comfort, dan is traagschuim het meest geschikt. Het is over het algemeen een zachter soort schuim welk zich om de contouren van het lichaam vormt. Het nadeel van dit schuim is wel dat het een hele dichte celstructuur heeft, wat zich vertaalt in een niet-ventilerend materiaal. Er bestaat ook een kruising tussen traagschuim en koudschuim, vaak genoemd ''Gel-foam''. Dit heeft het beste van de twee werelden, maar neigt iets meer naar traagschuim, dus wat warmer en slechter ventilerend.

DE LATTENBODEM

De moderne lattenbodem is veelal voorzien van verschillende zones voor hoofd, schouder, romp en voeten. Hoe fijner de lat, hoe flexibeler en buigzamer die is. Wat dat betreft zijn er erg veel mogelijkheden in lattenbodems. Vaak handig voor mensen die bijvoorbeeld geen lompe boxspring in de kamer willen hebben, maar een elegante houten ombouw. Dit is voornamelijk een kwestie van smaak. Uiteindelijk zijn lattenbodems vrij achterhaald in ligcomfort en is een boxspring aan te raden. Mits u geen fortuin betaalt voor een lattenbodem, haalt u meer waarde uit een boxspring, gemiddeld gezien.


POCKETVEER- OF BONNELLVEER BOXSPRING?

Een pocketveer biedt meer comfort dan een bonnellveer. Dit komt omdat de veren je lichaam beter kunnen ondersteunen des te kleiner ze worden. Dit terzijde kunt u uzelf wel afvragen of het verstandig is om hier de focus op te leggen (bonnell- of pocketveer bodem). Een boxspring-bodem bepaalt ongeveer 10-20% van het ligcomfort, afhankelijk van het matras en eventueel de topmatras die daar bovenop komt. Omdat dit percentage relatief klein is, kunt u zeker wanneer u vast zit aan een budget, meer aandacht besteden aan een goed matras of topmatras. Gemiddeld krijgt u hiermee meer waarde uit uw geld en een beter slaapcomfort!