Google klantbeoordeling 4,6 / 5 (39)

Matrasinformatie

Alle benodigde informatie voor een weloverwogen matraskeuze.


Koudschuim, traagschuim of latex?

Er zit erg veel verschil in de verschillende soorten schuim waar u uit kunt kiezen. Elke soort biedt weer een ander comfort. Bij het uitzoeken van een bepaald soort schuim, kunt u uzelf het volgende afvragen: Hoe moet de hardheid zijn, moet het materiaal ademen en hoe duurzaam moet het materiaal zijn.

Meer informatie
Welke matrassen verkopen jullie?

De keuze aan matrassen is enorm breed. In feite kunt u het matras zo maken zoals u wil. De meeste matrassen hebben een pocket-veer met koudschuim afdekkingen. Wilt u toch wat luxers, dan kunt u denken om de materialen latex of traagschuim in je matras te verwerken. Hierbij hebt u ook de keuze om de dikte van de afdekkingen te bepalen, waardoor het comfort en de levensduur bevorderd worden.

Meer informatie
Heb ik een topmatras nodig?

Er zijn twee belangrijke redenen waarom mensen een topmatras nemen. De eerste is om het comfort van uw matras/boxspring te vergroten. Door de combinatie van verschillende soorten materialen kunt u de hardheid van uw gewone matras aanpassen of het bed frisser doen aanvoelen. Ten tweede kan een topmatras de gleuf tussen twee matrassen wegwerken waardoor u het bed als één geheel ervaart. Hierdoor zult u niet meer tussen de twee matrassen vallen. Bijkomend voordeel is dat door gebruik van een topmatras uw gewone matras langer mee gaat.

Meer informatie
Kan ik een matras ruilen?

De meeste matrassen kunt u bij ons omruilen binnen een bepaalde periode. Let er wel op, dat dit betreft een selectieve collectie van ons assortiment. Hierin stellen wij u de mogelijkheid om binnen twee maanden een andere hardheid uit te kiezen.

Meer informatie
Hoe lang gaat een matras mee?

De meeste matrassen zullen een levensduur van tussen de 7 tot 10 jaar hebben. Vanaf deze leeftijd gaat het vaak snel achteruit. Bij de luxere matrassen kunt u vaak een langere levensduur verwachten. Deze cijfers zijn wel erg afhankelijk van bepaalde factoren. Denk hierbij aan onderhoud, gewicht van de persoon, hoe is het gewicht verdeeld, transpireert de persoon veel, enz.

Meer informatie
Hoe dik zou een goed matras moeten zijn?

Een goed matras moet minimaal 16 cm dik zijn maar liever dikker(20/25cm). In dikker matras biedt meer comfort dan een dunnere variant en de levensduur is langer.

Meer informatie
Koudschuim - Uitgebreide uitleg

Koudschuim is een type polyurethaanschuim, waarvan vaak ten onrechte verondersteld wordt dat bij de fabricage geen hoge reactietemperaturen ontstaan. Dit is onjuist. De term 'koudschuim' is afgeleid van de term 'cold cure moulding': schuim dat in niet verwarmde vormmallen wordt geproduceerd. De juiste benaming voor koudschuim is eigenlijk High Resilience (HR) schuim, ofwel schuim met hoge veerkracht. Koudschuim of HR schuim heeft van nature een enigszins onregelmatige, open celstructuur waardoor het materiaal zeer goed ademt en goed vocht afvoert. Kuilvorming komt bij koudschuim niet voor. Het materiaal is zeer veerkrachtig, en biedt een hoog comfort gekoppeld aan een lange levensduur. Voor matrassen wordt vaak een kwaliteit van HR35 gebruikt tot een HR65 voor de beste meest duurzame matrassen of oplegmatrassen. HR schuim is ook vlamvertragend en soms ook vlamdovend.

Meer informatie
Traagschuim - Uitgebreide uitleg

Traagschuim is een schuim van polyurethaan, net zoals polyetherschuim en koudschuim. Het bestaat uit holle cellen, die niet geheel afgesloten zijn, zodat de lucht in de cellen niet gecomprimeerd wordt als de cellen in elkaar gedrukt worden. Bij kamertemperatuur is het materiaal stug. Het materiaal wordt slapper op die plaatsen waar het door de lichaamswarmte wordt verwarmd. Daardoor zal het materiaal zich voegen naar de vorm van het lichaam, waardoor het gewicht van het lichaam beter verdeeld wordt over het contactoppervlak. Het materiaal reageert op warmte en druk. Het wordt zacht als het warm wordt. Met name bij traagschuim met een lang geheugeneffect is het schuim daarom 's zomers zachter dan 's winters. Doordat het op temperatuur en gewicht reageert voegt het zich naar iemands lichaam. Gewoon polyetherschuim kan al in verschillende soorten gemaakt worden (gewicht, stevigheid, structuur), maar bij traagschuim komen daar nog meer mogelijkheden bij. Zo kan het geheugeneffect sterker of minder sterk zijn. En sommige traagschuimen voelen vettig aan, andere weer niet enz. Traagschuim voor matrassen moet voldoende luchtig zijn, zodat het goed ademt. De cellen van het schuim moeten vrij de lucht kunnen doorlaten. Men noemt dat een 'open celstructuur'.

Meer informatie
Latex - Uitgebreide uitleg

Latex of schuimrubbermatras. Schuimrubber is van oorsprong een natuurproduct, maar wordt ook langs chemische weg uit nafta vervaardigd. Het grote verschil tussen natuurlatex en synthetische latex is dat synthetische latex in veel mindere mate poreus is dan natuurlijke. Volgens de Europese norm mag een matras met minimaal 40% aandeel van natuurlatex al een natuurlatexmatras worden genoemd. De Zwitserse norm ligt hoger; pas bij een aandeel van meer dan 85% natuurlatex mag een schuimrubber matras als natuurlatex worden aangeboden. Matraskernen die uit volledig natuurlatex bestaan, komen uit de productiegebieden zoals Zuidoost-Azië. Het produceren van een matras uit geïmporteerd latexsap is een zeer complexe productiemethode, die slechts door enkele fabrikanten in Europa wordt beheerst. Deze fabrikanten kunnen ook in Europa een latexmatraskern fabriceren, die uit meer dan 85% natuurlatex bestaat. In tegenstelling tot de vaak gehoorde stelling dat de gaten in latexmatrassen dienen voor ventilatie, zijn deze simpelweg het gevolg van holle pennen, die op de bodem en deksel van een gietmal zijn gemonteerd. Dit zorgt ervoor dat bij het koken in 115 graden water, het hete water voor een gelijkmatige uitharding van het latexschuim dient. Daarbij worden dikkere en dunnere holle pijpen gebruikt om zones in de matraskern te maken. Bij toepassing van dikkere pijpen ontstaat een soepeler gedeelte daar waar er minder schuim op die plaats zit. Dat is bijvoorbeeld nodig bij een schouderzone. Bij een taillezone daarentegen zullen de dunste pijpjes worden gebruikt om met meer latex meer steun te creëeren.

Meer informatie
Wat betekent de hoeveelheid pocketveren?

Meer hoeft in de pocketveren 'wereld' niet altijd beter te zijn. Vaak is het wel belangrijk dat het matras uit minimaal 500 veren bestaat, dit komt neer op ongeveer 270 veren per vierkante meter. Let er goed op of mensen een vierkante meter specificatie gebruiken of een totaal aantal veren specificatie! Vanaf 500 veren heeft u een kwalitatief matras. Er zijn ook matrassen verkrijgbaar met 1000, 1500 en 2000 veren. Meer hoeft niet automatisch beter te zijn. Elk lichaamstype is anders en heeft een andere ondersteuning nodig. Vaak wanneer de hoeveelheid veren meer wordt, worden de individuele veren steeds kleiner, waardoor de kracht van deze veren zwakker wordt. Matrassen met meer veren voelen vaak ook zachter aan. Dit vertaalt zich in dat de matrassen dus wel luxer worden, maar meer neigen naar lichaamstypes met lagere gewichten (60-80kg). Natuurlijk zullen er ook matrassen zijn met veel veren die wel hogere gewichten aankunnen, maar dat is niet vanzelfsprekend.

Meer informatie
Hoe verwijder ik vlekken uit mijn matras?

De meest effectieve manier is om het matras in te wrijven met soda en dit een paar uur in te laten werken. Bekijk onze pagina over vlekken verwijderen voor meer specifieke vlekken en alternatieve middelen.

Meer informatie
Wat is het beste matras?

De basis-factor die bepaalt welk matras het beste voor u is, is afhankelijk van uw eigen bouw. Het doel van een ‘’perfect’’ matras, is een matras dat vrijwel geen weerstand biedt. Door weerstand ontstaan drukpunten die uw spieren en bloedvaten kunnen afknellen. Het is erg belangrijk om ook uit te leggen wat u van uw matras verwacht.

Meer informatie