Google klantbeoordeling 4,6 / 5 (39)

Home > Advies > Waterbedden > Levensduur


Waterbed showcase


Hoe lang gaat een waterbed mee?

De totale levensduur van uw waterbed hangt af van de verschillende onderdelen van het waterbed. Het bed zelf kan met gemak 20 jaar meegaan, terwijl een gemiddeld watermatras ongeveer 10 jaar meegaat. Wanneer u materiaal koopt van hoge kwaliteit en dit altijd goed verzorgd kan uw waterbed nog veel langer meegaan.


Levensduur van het watermatras verlengen

De meeste watermatrassen zijn gemaakt van vinyl en het is dus belangrijk dat u een watermatras kiest dat gemaakt is van vinyl van zo hoog mogelijke kwaliteit. Verder is het van belang dat u het vinyl in optimale staat houdt door dit regelmatig te onderhouden. Een goed onderhouden watermatras kan 10 tot 15 jaar meegaan.


Houd het vinyl in goede staat

Om het vinyl in goede staat te houden is het belangrijk dat u het vinyl af en toe te behandelt met een vinyl cleaner. Breng het aan op een doek en veeg de gehele buitenkant van u watermatras er mee schoon.


Houd het water schoon en luchtvrij

Het water in uw waterbed een perfecte woonplaats voor allerlei soorten schimmels & bacteriën. Wanneer deze bacteriën de overhand krijgen zullen ze de binnenkant van uw watermatras langzamerhand aantasten en uiteindelijk zal uw waterbed gaan stinken. Voeg regelmatig een flesje waterbedconditioner toe aan het watermatras om deze bacteriegroei te remmen. Een flesje conditioner giet u gewoon leeg in uw watermatras (of u verdeelt het flesje over beide watermatrassen wanneer u een duo-waterbed heeft).


Om de bacteriegroei minimaal te houden is het ook belangrijk dat er zo weinig mogelijk lucht in het watermatras zit. Met een ontluchtingspomp kunt u gemakkelijk alle lucht uit het watermatras halen. Zo heeft u ook geen last van klotsende geluiden tijdens het slapen.


Gebruik een tijk

Een tijk is een extra laag over uw watermatras die het beschermt tegen bijvoorbeeld lichaamsvocht of huidschilfers, welke u verliest tijdens het slapen. Een tijk bestaat uit twee delen die aan elkaar geritst worden, waarvan het bovenste deel het vuil opvangt en dus voorkomt dat het uw watermatras bereikt. Dit bovenste deel moet u regelmatig wassen.


Verwarmingselement

Het verwarmingselement en de schuimranden

Zowel het verwarmingselement als de schuimranden gaan gemiddeld ongeveer 10 jaar mee. In het geval van het verwarmingselement is het belangrijk deze op den duur wel te vervangen, want deze kan door ouderdom steeds meer en meer stroom gaan verbruiken. Zowel het verwarmingselement als de schuimranden kunt u los kopen.


Nog vragen?

Heeft u nog vragen over de levensduur en/of het onderhoud van uw waterbed? Neem dan gerust contact met ons op.