Veelgestelde vragen 


Staat de gehele collectie in de showroom?

Algemeen

In onze showroom tonen wij een deel van onze collectie. Ondanks dat wij niet de volledige collectie kunnen tonen, is het altijd de moeite waard om de showroom te bezoeken voor advies en inspiratie.


Wat is de gemiddelde levertijd en wat is op voorraad?

Algemeen

De showroommodellen zijn vrijwel altijd snel leverbaar. Hierbij kunt u een gemiddelde levertijd van 1-7 werkdagen verwachten. Producten welk op maat gemaakt worden, met desgewenste speciale specificaties, zullen 1-6 weken levertijd bedragen. Houd er wel rekening mee dat er in de aanloop naar de feestdagen in december of de zomervakantie, er een vertraging kan oplopen bij onze leveranciers.


Kan ik online bestellen?

Algemeen

Ja, dit is mogelijk. Via de link naar onze website, kunt u uw producten bestellen. Ook kunt u telefonisch of via e-mail een offerte aanvragen of bestelling plaatsen.


Worden de bedden geleverd en gemonteerd?

Algemeen

Wij werken met ons eigen team van professionele beddenmonteurs. Zij leveren en monteren al onze bedden. Bezorging van bedden is bij ons vrijwel altijd kosteloos, met uitzondering van aanbiedingen. Wilt u het bed gemonteerd hebben, dan rekenen wij hier een kleine vergoeding voor. 

Op onze website kunt u een overzicht van verzending- en montagekosten vinden.


Hoe lang is de garantie?

Algemeen

De garanties op onze producten zijn erg verschillend. Één ding wat zeker is, is dat u altijd recht hebt op het CBW-garantie. Wanneer u een aankoop bij ons doet, dan zult u altijd tekenen onder de CBW-voorwaarden. Onder de CBW-voorwaarden komt de garantie en de rechten en plichten van beide partijen naar voren. De CBW-garantie is een periode welke 3 jaar bedraagt. Op onze waterbed-producten variëert de fabrieksgarantie tussen de 5 en de 10 jaar. Op een selectie van onze matrassen bieden wij zelfs 25 jaar fabriekgarantie!


Welke matrassen verkopen jullie?

Matras en bedbodem

De keuze aan matrassen is enorm breed. In feite kunt u het matras zo maken zoals u wil. De meeste matrassen hebben een pocket-veer met koudschuim afdekkingen. Wilt u toch wat luxers, dan kunt u denken om de materialen latex of traagschuim in je matras te verwerken. Hierbij hebt u ook de keuze om de dikte van de afdekkingen te bepalen, waardoor het comfort en de levensduur bevorderd worden.


Wat is het beste matras?

Matras en bedbodem

De basis-factor die bepaalt welk matras het beste voor u is, is afhankelijk van uw eigen bouw. Het doel van een ‘’perfect’’ matras, is een matras dat vrijwel geen weerstand biedt. Door weerstand ontstaan drukpunten die uw spieren en bloedvaten kunnen afknellen. Het is erg belangrijk om ook uit te leggen wat u van uw matras verwacht.


Kan ik een matras ruilen?

Matras en bedbodem

De meeste matrassen kunt u bij ons omruilen binnen een bepaalde periode. Let er wel op, dat dit betreft op een selectieve collectie van ons assortiment. Hierin stellen wij u de mogelijkheid om binnen twee maanden een andere hardheid uit te kiezen.


Wat is de levensduur van een matras?

Matras en bedbodem

Ook matrassen hebben een beperkte levensduur. De meeste matrassen zullen een levensduur van tussen de 7 tot 10 jaar hebben. Vanaf deze leeftijd gaat het vaak snel achteruit. Bij de luxere matrassen kunt u vaak een langere levensduur verwachten. Deze cijfers zijn wel erg afhankelijke van bepaalde factoren. Denk hierbij aan onderhoud, gewicht van de persoon, hoe is het gewicht verdeeld, hoeveel transpireer je, enz.. 


Koudschuim, Traagschuim en Latex

Schuimsoorten

Er zit erg veel verschil in de verschillende soorten schuim waar u uit kunt kiezen. Elke soort biedt weer een ander comfort. Bij het uitzoeken van een bepaald soort schuim, kunt u uzelf het volgende afvragen; Hoe moet de hardheid zijn, moet het materiaal ademen en voor wat voor periode wil ik dat de duurzaamheid ongeveer betreft. Voor meer diepgaande informatie over de individuele soorten schuim, kunt u op de volgende link klikken: Koudschuim, Traagschuim en latex


Wat is de functie van een topmatras?

Topmatras

Een topmatras heeft voornamelijk twee belangrijke redenen. De eerste is dat door middel van een topmatras, u meer comfort uit uw slaapsysteem kunt halen. Door de combinatie van verschillende soorten schuim en/of hardheden, ontwikkelt u een dynamisch slaapsysteem. Ten tweede dient de topmatras om de gleuf tussen twee matrassen weg te werken, waardoor u het bed als één geheel ervaart. Hierdoor zult u niet meer tussen de twee matrassen vallen. Verder bevordert het de levensduur van de matrassen eronder, waardoor de duurzaamheid omhoog gaat.


Welke topmatrassen verkopen jullie?

Topmatras

Ook in topmatrassen kunt u elke variatie verwachten. Elke soort schuim of natuurlijke materiaal is hierop toe te paasen.  De maat kunt u zelf in lengte, breedte of hoogte invullen, als u op zoek bent naar iets specifieks. Natuurlijk hebben wij ook ons normale assortiment, variërend in allerlei soorten kwaliteiten.


Waarom een waterbed?

Waterbed

Ontspannen op water... het lijkt wel een droom. Stelt u zich eens voor: u drijft zo licht als een veertje op een zachte laag van comfortabel warm water dat u zó perfect ondersteunt dat u nauwelijks kunt voelen waar het uw lichaam raakt. En wanneer u beweegt volgt het water direct en geruisloos uw contouren zodat u in iedere houding altijd even comfortabel ligt. Langzaam komt u in een toestand van volledige rust en merkt u dat uw spieren langzaam ontspannen. De stress van de dag glijdt van u af en uw hele lichaam geeft zich over aan een lange, heilzame nachtrust. U bent totaal relaxed en slaapt dieper en beter dan ooit...


Heeft een waterbed onderhoud nodig?

Waterbed

Ja, een waterbed hoort u om het jaar bij te vullen met conditioner. Dit is een speciale vloeistof die het aantal bacterieën in uw waterbed in toom houdt. Ook is het verstandig om het oppervlak van uw waterbed om de drie maanden te reinigen met de speciale vynil reiniger. Hierdoor blijft het vynil soepel en schoon. Wellicht zal het u ook voorkomen dat er overmatige hoeveelheden lucht in uw waterbed ontstaan. Deze kunt u extraheren door middel van een ontluchtingspompje.


Wat zijn de kosten aan stroom?

Waterbed

De kosten van het energievebruik zal per huishouden verschillen. Dit komt door een aantal factoren die hierbij van invloed zijn. In het algemeen zullen de kosten van één groot waterbed per jaar rond de €70 tot €150 bedragen. Als u op €150 per jaar uitkomt, dan betekent het dat uw waterbed erg veel aan het verwarmen is. Oorzaken kunnen zijn; dat uw kamer erg koud is of uw bed slecht geïsoleerd wordt. Wellicht zelfs een combinatie van beide.


Mijn waterbed is lek, wat nu?

Waterbed

In de meeste gevallen kunt u uw waterbed simpelweg plakken bij een lekkage. Dit is afhankelijk van de huidige staat waarin het vynil van uw watermatras in verkeert. Is deze soepel, dan is uw watermatras in veel gevallen gemakkelijk te repareren met een plakset. Ben u alsnog onzeker over uw waterbed en de handelingen die eventueel verricht moeten worden, neemt u dan gerust contact met ons op; 050-311-38-34.


Verhuizen jullie ook waterbedden?

Waterbed

Waterbedden demonteren, vervoeren en monteren is ook onze specialisatie. Wilt u een professional die uw waterbed behandelt, neemt u dan contact met ons op. U kunt altijd navragen naar een offerte; 050-311-38-34.


Hoe kan ik zelf een waterbed verhuizen?

Waterbed

Als u een waterbed wilt verplaatsen, dan is het sterk aan te raden om een waterpomp te gebruiken. De waterpomp zuigt de watermatrassen leeg tot ze vacuüm zijn. Wanneer ze vacuüm zijn, is er geen kans op fiberverschuiving. Hier is wel kans op wanneer er nog weinig tot gedeeltelijk water in zit. De manier van opvouwen is niet gigantisch van invloed. Meestal kunt u het matras simpelweg in twee of drie delen vouwen.


Moet ik een waterbed bijvullen?

Waterbed

Om het jaar zal er ongeveer 3-5 liter water condenseren uit uw waterbed. Dit gaat om een minimale hoeveelheid condens wat uw waterbed voor de rest niet zal schaden. Ook zal er op lange termijn bij een softside waterbed een verruiming van de foamranden plaatsvinden. Dit heeft als invloed dat de totale inhoud van een waterbed zal stijgen. Hierdoor zult u meer water moeten toevoegen, om het desgewenste optimale comfort te bereiken.


Wat doe ik aan lucht in mijn waterbed?

Waterbed

Voor normaal onderhoud, heeft u een ontluchtingspompje om het lucht te extraheren. Het is normaal dat om de x-aantal tijd uw waterbed lucht zal hebben. Bij de één komt het vaker voor dan bij de ander. Ook verschilt de hoeveelheid lucht per bed. De oorzaak waardoor er lucht in uw waterbed zit, is te danken aan de micro-organismen, ook wel bacterieën. Hoe meer er in uw bed zitten, des te meer lucht zal worden gecreëerd. Onze waterbed conditioner matigt deze kolonie tot een minimum, waardoor u zo min mogelijk last zult hebben van overmatige luchtvorming. Mocht het wel zo zijn dat ze de kans gekregen hebben en uw lucht-problemen overmatig blijven volhouden, dan hebben wij hier een kuur voor.  Deze kuur zal gegarandeerd minstens een half jaar alle bacterieën in stand houden -  afhankelijk van uw huidige situatie - kan het uw probleem ook definitief oplossen.


Mijn waterbed stinkt, wat nu?

Waterbed

Nare luchtjes in een waterbed zijn een enorm vervelend probleem. De luchtjes zijn meestal muf en doordringen alle delen van uw waterbed. In de meeste gevallen is dit te danken aan verwaarlozing van het waterbed, en/of het niet tijdig toevoegen van uw conditioner. De luchtjes komen voor wanneer de bacterieën in uw waterbed doodgaan. Hierbij spreken wij dan ook over een overmatige hoeveelheid bacterieën die gezamenlijk sterven. De makkelijkste manier is om onze Anti-bacteriële behandeling samen met een geurneutralisator te gebruiken. Hiermee zult u in de meeste gevallen het probleem verhelpen. In extreme gevallen adviseren wij u om het water één tot twee maal toe te verversen. Dit zorgt ervoor dat alle dode cellen verdwijnen en u een nieuw biologisch systeem op kunt opbouwen. Een systeem waarin het tijdig toevoegen van conditioner u zal helpen het stabiel te houden. Ook de Anti-bacteriële behandeling en geurneutralisator zijn hierbij essentieel. Desalniettemin zullen er zich altijd situaties kunnen voordoen waarin géén van deze methodes een oplossing zijn, en u genoodzaakt bent om een nieuwe watermatras aan te schaffen.


Is mijn vloer sterk genoeg voor een waterbed?

Waterbed

Ja, elke vloer kan een waterbed dragen. Als u zich afvraagt of uw houten vloer dit ook kan, dan is het antwoord alweer; ja. Het totale gewicht van een waterbed is ongeveer 600kilo. Dit getal is hoog, maar het wordt verdeeld over een groot oppervlak. Uitgerekend komt er een druk van 2kg op elke vierkante decimeter. Voor de vloer moet dit makkelijk te dragen zijn.