Google klantbeoordeling 4,6 / 5 (39)

De meest gestelde vragen over boxsprings


Wat is een boxspring?

Boxspring, de letterlijke vertaling ervan is ‘doos met veren’. In een boxspring – eigenlijk een bed en een bodem aaneen – zitten metalen veren. Deze kunnen allemaal naar boven en naar beneden bewegen en geven daardoor een nauwkeurige ondersteuning. Een boxspring wordt ook vaak een hotelbed genoemd omdat deze vaak in hotels gebruikt worden.

Meer informatie
Waarom zou ik een boxspring kopen?

Een boxspring biedt het hoogste ligcomfort in het aanbod van bedbodems die op dit moment in de 'reguliere' beddenmarkt verkrijgbaar zijn. Dit komt onder andere door de pocketveren. Deze nemen veel weerstand weg, waardoor je op een comfortabele manier in het matras er bovenop kunt wegzakken. Het wegzakken is natuurlijk afhankelijk van het matras en eventueel topmatras die bovenop de boxspring komen, maar het biedt in ieder geval de mogelijkheid om maximale comfort uit je bed te halen. Wat een leuke bijkomstigheid is, is dat een boxspring relatief lang mee kan gaan. De gemiddelde boxspring kan 25 jaar oud worden. Dit is vaak langer dan dat mensen hun bed zelfs houden.

Meer informatie
Wel of geen elektrisch verstelbare boxspring?

U kunt u zelf het beste afvragen of u dit daadwerkelijk gaat gebruiken. Voor personen die bedlegerig zijn of in het algemeen langdurig op bed liggen, is dit natuurlijk een uitkomst of simpelweg ideaal. Wanneer u vaak nog in bed ligt een boek te lezen of bezig bent op uw tablet, dan is dit niet essentieel, maar wel een handige luxe. Dit waren voorbeelden waarbij het wél van toepassing kan zijn en het geen weggegooid geld is. Alsnog zijn er veel mensen uit onze ervaring die er niks mee doen na aanschaf. Achteraf is dit voor mensen hun portemonnee erg jammer. Let er goed op hoe uw bed-gedrag is voordat u dit overweegt en aanschaft!

Meer informatie
Pocketveer- of bonellbedbodem, wat is het verschil?

Het verschil ligt hem aan de grootte van de veren. De pocketveren zijn een stuk kleiner, waardoor ze de mogelijkheid bieden om elk lichaamsdeel beter te ondersteunen. Uiteindelijk bepaalt de bodem wel maar 10-20% van het ligcomfort afhankelijk van de matras(sen)/topmatras combinatie daar bovenop. Daardoor kunt u uzelf ook afvragen of het wel waard is om voor een betere verenbodem te kiezen. Een pocketveerbodem is vaak duurder, maar als u een beperkt budget hebt, dan is het vaak nog beter om voor een beter matras of topmatras te kiezen.

Meer informatie
Verschillende bekledingen en allergieën, waar op te letten

Voor de mensen die nogal last hebben van allergieën is het vaak handig om een afneembare bekleding te hebben. Dit is het geval bij leer of lederlook varianten. Bekledingen in stof trekken in het algemeen vrij veel stof aan. Dit zorgt ervoor dat er veel in blijft hangen en dit kan voor sommigen nadelig zijn. Voor de levensduur zal er weinig verschil zitten of u stof of leren bekleding neemt. Ze horen beide even lang mee te gaan, mits u voor een enigszins kwalitatief bed hebt gekozen. Er zijn natuurlijk goedkopere stoffering op de markt die het begeven en afrafelen na enige tijd. Die zult u bij ons niet vinden.

Meer informatie
Kan een boxspring ook hoger gemaakt worden?

Hier zult u bij een boxspring weinig last van hebben. De meeste boxsprings zijn vrij hoog t.o.v. normale bedcombinaties zoals lattenbodem en ombouwen. De gemiddelde instaphoogte is ongeveer 60-70cm.

Meer informatie
Maken jullie hoofdborden op maat?

Wij maken ook hoofdborden voor u op maat. Sommige woningen hebben te maken met scheve muren, waardoor er niet een hoog hoofdbord geplaatst kan worden. Wat handig is om te weten, is dat de minimale hoogte vaak 90cm is. Hoofdborden kunnen nog lager gemaakt worden, maar dan valt het hoofdbord bijna weg, omdat de poten, boxspring en matrassen al vaak op 60cm zitten in totaal.

Meer informatie
Hoe lang gaat een boxspring mee?

De gemiddelde levensduur van een boxspring is ongeveer 25 jaar. De matrassen krijgen vaak het meeste te voortduren, dus die zijn vaak wel eerder aan vervanging toe.

Meer informatie
Wat zijn de afmetingen van een eenpersoonsbed?

Eenpersoonsbedden zijn vaak bedden die minder dan 1.20m breed zijn. Voor mensen die van veel slaapruimte houden zijn er ook nog de zogenaamde "twijfelaars" van 1.20m of 1.40m breed.

Meer informatie
Wat zijn de afmetingen van een tweepersoonsbed?

Tweepersoonsbedden zijn vaak bedden die meer dan 1.40m breed zijn. Bedden van 1.20m of 1.40m breed worden eerder "twijfelaars" genoemd en zijn meer geschikt voor personen die houden van veel slaapruimte of natuurlijk voor kleine slaapkamers.

Meer informatie
Hoe lang moet mijn bed zijn?

Wanneer u een bed koopt, koopt u het best een bed dat minstens 20cm langer is dan uzelf. De meeste bedden die wij verkopen zijn 2.00m lang, voor langere mensen zijn er uitvoeringen van 2.10m of 2.20m lang.

Meer informatie